Nezapamćeno nevrijeme u Srbiji: Tornado u Pančevu

Radiosarajevo.ba
Nezapamćeno nevrijeme u Srbiji: Tornado u Pančevu
U srbijanskom gradu Pančevu ulicama su tekle rijeke, pa su građani u šoku snimali sve i kačili na društvene mreže, u nemogućnosti da izađu iz svojih domova ili krenu sa posla ka njima.

Jako nevrijeme nakon 18 sati pogodilo je cijelu Srbiju, koja se još nije oporavila od sinoćnje oluje koja je čupala stabla iz korijena, kako u gradovima tako i u selima širom zemlje, pišu Nezavisne.com.

Kroz Pančevo je čak protutnjala i pijavica – mali tornado!

Na društvenim mrežama objavljene su brojne fotografije grada koji je od veličine klikera pa do čak veličine šljive i skoro poput teniske loptice.

Srbijanski Republički hidrometeorološki zavod upozorio je ranije da se večeras i noćas očekuju pljuskovi uz grmljavinu, grad, i olujni vjetar u cijeloj zemlji, a proglašen je i meteoalarm na sjeveru zemlje i u prijestonici - za Beograd, Srem i Bačku važi narandžasti, dok je u Banatu proglašen crveni. U naredna 24 sata mogući su nagli porasti vodostaja i na području Beograda, prenosi B92.net.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije