Nevrijeme u Vojvodini: Obustavljen željeznički saobraćaj

Radiosarajevo.ba
Nevrijeme u Vojvodini: Obustavljen željeznički saobraćaj

Zbog orkanskog vjetra i snježnih nanosa prekinut je u subotu magistralni željeznički promet u Vojvodini, kao i promet teretnim vozilima, zatvoren je jedan od najvećih graničnih prijelaza u Srbiji – Horgoš, a na cestama se nastavlja evakuiranje putnika i automobila uz pomoć oklopnih vozila i vojnih helikoptera. 

Zatvoren je dio auto-ceste od Novog Sada do Subotice, ali su svi putnici koji su bili blokirani na ovoj dionici, njih oko 200, evakuirani su tokom noći, kazao je načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za izvanredne situacije Goran Nikolić, javljaju agencije.

"Zbog snažnog vjetra i snježnih nanosa koji dostižu visinu i do 3,5 metra za saobraćaj je zatvoren granični prijelaz Horgoš, na dionici Subotica-Novi Sad u oba smjera", saopštili su "Putevi Srbije". 

A snježni nanosi kod mjesta Vrbas onemogućavaju željeznički promet na magistrali Beograd - Novi Sad - Subotica, izjavio je jutros direktor medija centra Željeznica Srbije Nenad Stanisavljević. 

"Zbog vremenskih neprilika na pruzi stoje dva međunarodna voza i to od ponoći voz koji je sinoć krenuo iz Beograda za Budimpeštu, a jutros od 4.00 sata voz koji iz Budimpešte ide za Beograd", rekao je Stanisavljević precizirajući da u oba voza ima po 50-ak putnika i svi su dobro. 

On je rekao da su stručne službe Željeznice Srbije na terenu, a te da su dovezene dodatne lokomotive, ali za sada ni po dvije lokomotive nisu uspjele pokrenuti ove međunarodne putničke vlakove. 

Snježna oluja u Vojvodini počela je u noći između četvrtka i petka, zbog čega je u nekoliko mjesta proglašeno izvanredno stanje a za izvlačenje putnika iz zametenih auta i autobusa angažirana su oklopna vozila i helikopter vojske Srbije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije