Nevrijeme stiglo i u Hrvatsku: Grad i grmljavina, ulice pod vodom

Radiosarajevo.ba
Nevrijeme stiglo i u Hrvatsku: Grad i grmljavina, ulice pod vodom
Foto: Index.hr / Nevrijeme u Hrvatskoj

Kako je i najavljivano proteklih dana, i u susjednu nam Hrvatsku danas je stigla jaka promjena vremena.

Dijelove Hrvatske već su zahvatile obilne kiše i pljuskovi s jakim naletima vjetra. Nevrijeme je prvo zahvatilo dio sjevernog Jadrana, pa Gorski kotar i Liku, odakle se širi na unutrašnjost i istok zemlje.

U Starigradu je bilo i grada, a jaki pljuskovi zabilježeni su i u Istri te dijelovima Dalmacije.

Poslijepodne je područje grada Dubrovnika i okolicu zahvatilo grmljavinsko nevrijeme. Grmljavina je parala nebo gotovo dva sata, a kiša je padala sat vremena pa su se niz ulice podno Srđa slijevali i potoci, javlja HRT.

Zadarsko područje, posebice otok Vir, zahvatilo je nevrijeme u utorak oko 15 sati. Nakon olujnog vjetra koji je nosio madrace i peškire neopreznih turista počeo je obilan pljusak praćen jakim sjeverozapadnjakom te grmljavinom. Nevrijeme je potrajalo oko pola sata.

Također, kod Cresa snimljena je i pijavica.

Požeštinu je isto tako pogodilo jako nevrijeme. Obilna kiša spustila se oko 14 sati nad Požeštinom te je prema prvim informacijama palo između 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom. Uz kišu je padao i led, a zbog velike količine oborina poplavljene su pojedine gradske ulice te i ovaj put Vidovci.

Prema informacijama iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege na terenu su tri ekipe koje su po dojavama građana izašle na teren i ispumpavaju vodu.

Podao je grad i u Baškoj Vodi i Pagu uz snažan vjetar, a grmljavinsko nevrijeme vladalo je i u Zagori.

Interesantno je da su se Split i veći dio otoka do 17 sati zadržali potpuno suhi.

Obilnih oborina bilo je i na području Istre. Tako su u okolici Pazina pale 54 litre po kvadratnom metru, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije