Nevjerovatne scene iz Beograda: I žandarmi i demonstranti se guše u suzavcu

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatne scene iz Beograda: I žandarmi i demonstranti se guše u suzavcu
Print Screen / Beograd

Na početku Bulevara kralaj Aleksandra u Beogradu tokom večerašnjih protesta došlo je do sukoba građana i Žandarmerije, prenosi Blic.

Najprije su kamenice letjele ka policiji koja nije reagovala, ali su potom iz oklopnih vozila ispaljeni suzavci kako bi se demonstranti rastjerali.

Međutim, talas suzavca je usljed vjetra stigao i do pripadnika Žandarmerije, koji su zbog toga počeli da se povlače unazad i kašlju.

Neki od demonstranata i povraćaju usljed jakog dejstva suzavca.  

Video pogledajte na ovom linku.

Nakon jučerašnjih protesta zbog najave mogućeg ponovnog uvođenja policijskog časa u Beogradu i demonstracija koje su eskalirale ispred zgrade Narodne skupštine i za danas je više političkih organizacija najavilo okupljanje. 

Iako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas u javnom obraćaju izjavio da neće biti višednevne zabrane kretanja, ali da će konačnu odluku o tome donijeti Vlada Srbije sutra, na ulicama Beograda je i danas više pristalica raznih političkih opcija.

Protesti se održavaju i u Novom Sadu i u Nišu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije