Nevjerovatan slučaj u Hrvatskoj: Uprkos najavljenoj oluji, oni su se odlučili na suludu ideju

1
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatan slučaj u Hrvatskoj: Uprkos najavljenoj oluji, oni su se odlučili na suludu ideju
Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb / Vatrogasci na Savi

Zagrebački vatrogasci spasili su dvije osobe koje su odlučile prenoćiti na splavu usred Save uprkos prognozama i preporukama svih mogućih službi o nadolazećem nevremenu.

Fotografije s mjesta događaja u blizini Hendrixovog mosta objavila je Vatrogasna postrojba Zagreb na svojoj Facebook stranici.

"Opasno i neodgovorno! Upravo smo spasili dvije osobe koje su odlučile prenoćiti na splavu. U noći s ovakvom prognozom. U splavu. Na Savi", stoji u opisu objave.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Brzo su se skupili komentatori koji su ustanovili da bi spašene trebalo kazniti jer su svjesno ugrozili svoje, ali i živote vatrogasaca.

"'Super' je da se u ovakvoj situaciji morate baviti i ovakvim šupljoglavcima. Trebali ste ih pustiti da odrade riječno krstarenje do Crnog mora.

Opasno i neodgovorno! Upravo smo spasili dvije osobe koje su odlučile prenoćiti na splavi. U noći s ovakvom prognozom. U splavi. Na Savi.

Posted by Vatrogasna postrojba Zagreb on Friday, August 4, 2023

Ovo je na nivou odlaska na Biokovo u japankama i bez vode usred ljetnog dana.

Je li im bar bilo neugodno kad ste ih skupili?", napisala je jedna žena, a druga je zaključila da je prikladna kazna trpanje vreća s pijeskom na područjima kojima prijete poplave, piše Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije