Nevenka Jurak u USKOK-u

Radiosarajevo.ba
Nevenka Jurak u USKOK-u

Nevenka Jurak, vlasnica tvrtke Fimi - media preko koje se navodno izvlačio novac iz državnih poduzeća i ministarstava te dijelom slijevao u HDZ-ov "crni fond", došla je u sjedište USKOK-a kako bi dala iskaz u svojstvu osumnjičenika. 

Jurak se u sjedištu USKOK-a pojavila u pratnji dvojice odvjetnika Krešimira Vilajtovića i Ive Farčića. Nitko od njih nije želio dati izjavu. 

Neslužbeno se doznaje da bi nakon Nevenke Jurak USKOK-ovim istražiteljima iskaz trebala dati i osumnjičena bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević, a očekuje se dolazak predstavnika HDZ-a Damira Sesvečana i stranačkog odvjetnika Vladimira Gredelja. 

USKOK je nedavno proširio istragu u slučaju Fimi - media zbog sumnje da je dio novca izvučen preko te tvrtke završio u "crnom fondu" HDZ-a iz kojeg su se, među ostalim, financirale i predizborne kampanje stranke koja posljednjih osam godina vodi vladajuću koaliciju. 

Proširenom istragom novoosumnjičeni su bivši predsjednik stranke Ivo Sanader, Nevenka Jurak i Branka Pavošević, bivši glavni tajnik Ivan Jarnjak, bivši glasnogovornik stranke i vlade Ratko Maček te sama stranka HDZ. 

Inače, Nevenka Jurak i Branka Pavošević ranije su u ovoj istrazi neko vrijeme provele u istražnom zatvoru, a mediji nagađaju da je upravo zahvaljujući njihovim svjedočenjima USKOK proširio istragu i zbog "crnog fonda". 

Početkom ove sedmice pred USKOK-om su obranu iznijeli Jarnjak i Maček. Za sada nije poznato na koji način su se branili i što su rekli istražiteljima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije