Neustrašiva baka: Penzionerka se hrvala s provalnicom kako bi odbranila kuću

Radiosarajevo.ba
Neustrašiva baka: Penzionerka se hrvala s provalnicom kako bi odbranila kuću
Sedamdesetpetogodišnja Zadranka, penzionerka, u srijedu navečer fizički se obračunala s nepoznatom pljačkašicom, koja je provalila u njenu kuću.

"Kada sam je vidjela u kući, bacila sam se na nju. Srušila sam je na pod, ali je uspjela pobjeći. Sada čekam da je uhvate", ispričala je 75-godišnja J. H. za portal Zadarski.hr.

Ova penzionerka se odmarala na spratu kuće, no nakon što je čula da se nešto čudno događa u prizemlju, otišla je pogledati o čemu se radi. Kada se spustila i ugledala nepoznatu ženu kako provaljuje u kuću, instiktivno je, kako je rekla, skočila.

U međusobnom hrvanju uspjela je privremenu savladati provalnicu, no u jednom trenutku žena ju je ipak onesposobila, udarivši je u noge.

"Ja nisam ozlijeđena, ali je ona zadobila udarce i moram reći da sam instiktivno reagirala. U tom trenutku vi ne znate gdje ste i što radite. U šoku sam i ne bih o tome previše pričala", rekla je zadarska baka kojoj je žena iz kuće ipak uspjela ukrasti nekoliko hiljada kuna vrijedan nakit i novac i nakit.

Nakon kriminalističke obrade policija je protiv nepoznate počiniteljice podnijela krivičnu prijavu Državnom odvjetništvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije