Nesreća na Hvaru: Talijanka se penjala na gliser, teško je povrijedio propeler

0
Hina
Nesreća na Hvaru: Talijanka se penjala na gliser, teško je povrijedio propeler
Foto: Policija / Policajci Emil Maružin i Nevio Vitasović

Istarski policajci Emil Maružin i Nevio Vitasović sudjelovali su u nedjelju, 13. augusta, u spašavanju teško povrijeđene 63-godišnje Talijanke koju je prilikom penjanja na gliser teško povrijedio propeler.

Policija je u nedjelju oko podneva dobila dojavu da je u moru u uvali Lužina kod Krničkog porta došlo do stradavanja 63-godišnje talijanske državljanke kojoj je prilikom penjanja na gliser, udaljen sedamdesetak metara od obale, noga zapela između propelera pogonskog motora te obilno krvarila.

Sukladno procjeni da je osoba u životnoj opasnosti angažirano je policijski brod P-326 koje se nalazilo u akvatoriju otoka Veruda na osiguranju plivačkog maratona.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Policajci Emil Maružin i Nevio Vitasović zatekli su na mjestu dojave unesrećenu kojoj su porodica i kupači uspjeli iz propelera osloboditi prikliještenu nogu na kojoj je bila vidljiva povreda.

Ukrcavši unesrećenu i tim hitne medicinske pomoći na policijski brod, uputili su se hitno u smjeru uvale Kuje u Ližnjanu, nakon čega je žena prevezena u pulsku bolnicu, gdje su joj utvrđene teške povrede te je zadržana na daljnjem liječenju, objavila je Istarska policija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije