Neobičan događaj: Medvjed napao i oštetio pet automobila

0
Radiosarajevo.ba
Neobičan događaj: Medvjed napao i oštetio pet automobila
Screenshot / Medvjed napao pet automobila

Neobičan događaj danas u Gorskom kotaru.

U okolici Fužina, na staroj cesti Rijeka-Zagreb, medvjed je napao i oštetio pet automobila, piše Dnevnik.hr.

U pomahnitalom napadu divljači na automobile, srećom, niko od vozača nije ozlijeđen, ali je prouzročena materijalna šteta. Ovakvi događaji su, kažu biolozi i lovci, rijetkost.

Prema procjenama, u Hrvatskoj je oko 1000 grla smeđeg medvjeda, koji je strogo zaštićena životinjska vrsta. Za ovog medvjeda od Ministarstva je nadležno lovačko društvo zatražilo interventan odstrel koji je i učinjen.

''Imao sam otvoren prozor, on me grizao. Bili smo udaljeni najviše metar jedan od drugoga. Bio sam u šoku'', opisao je napad vozač Igor.

"Bili smo u razmaku od deset metara i vidjela sam da je krenuo prema meni. Nisam znala šta, dala sam po gasu jer da sam stala, ne znam šta bi se dogodilo'', kazala je Petra, vozačica napadnutog automobila.

Slaven Reljić s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu kaže kako do sad nije zabilježen slučaj u kojem je medvjed na cesti ciljano išao za autom.

"To je jako opasna situacija",  izjavio je Reljić u Dnevniku Nove TV.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije