Nenadu Čanku ponovo prijete smrću

Radiosarajevo.ba
Nenadu Čanku ponovo prijete smrću

Predsjedniku Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenadu Čanku je putem društvene mreže Facebook ponovo upućena prijetnja smrću, o čemu je obaviještena i policija, saopštila je danas ta stranka.

"Otvorene prijetnje i najgrublje uvrede na račun Nenada Čanka na društvenim mrežama su odavno postale svakodnevica, jednako kao što su to i grafiti, skandiranja i druge prijetnje. Na Facebooku postoje čak i grupe i stranice posvećene prijetnjama i vrijeđanju Nenada Čanka", piše u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je ovaj put anonimni pisac, ili više njih, uz pogrde koje su se nedavno mogle pročitati u štampi, poslao i ličnu poruku na fan stranici Nenada Čanka u kojoj predsjedniku LSV poručuje da će uskoro biti mrtav.

"Podsjetimo, zbog dugogodišnjih prijetnji po bezbjednost i brojnih slučajeva uznemiravanja, Nenad Čanak je prije više od dvije godine zatražio policijsko obezbjeđenje, ali je njegov zahtjev odbijen", navodi se u saopštenju za javnost Lige socijaldemokrata Vojvodine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije