Nenad Periš: Policija ide tako daleko da teze do kojih su došli pokušavaju okrenuti

0
Radiosarajevo.ba
Nenad Periš: Policija ide tako daleko da teze do kojih su došli pokušavaju okrenuti
FOTO: Screenshot / Nenad Periš

Nenad Periš, otac nestalog mladića iz Splita Mateja Periša, govorio je o nestanku svog sina. 

Kao i svaki otac, on se i dalje nada da mu je sin živ - poručio je kako je spreman "za svaku istinu".

"Vjerujte mi, ja živim za danas. Ne živim ni za sutra niti živim za jučer. Molim Boga za sutra, a živim za danas. Da se danas dogodi, da danas dođem do njega, da ga danas vidim", naveo je Periš za Prvu televiziju.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Rekao je i koja su za njega ključna pitanja u istrazi.

"Razlog izlaska iz lokala, po meni je bitno pitanje. Jer ono bi trebalo dati odgovor gdje je Matej išao. I u konačnici, ako Bog da, gdje je Matej i stigao. To mislim da je ključno pitanje. Nakon one snimke s taksijem je on želio negdje otići, u to sam uvjeren", rekao je Periš.

Također je dodao:

"Naravno da i policija i svi njezini dijelovi rade na rasvjetljivanju ne samo tog trenutka nego oni toliko daleko idu da sve svoje teze do kojih su do sada istragom došli potpuno pokušavaju okrenuti na drugu stranu i da pokušaju toliko duboko i toliko stručno rade da pokušaju po obrnutom razmišljanju riješiti slučaj. Oni ništa ne isključuju".

Zašto je Matej otišao iz lokala - to je ključno pitanje i dalje. Nenad napominje da novac može biti jedan od razloga.

"Pare koje su bile u apartmanu, možda mu je trebalo novaca. Naći se s nekim, ne znam s kim, nije ni s kim razgovarao na telefon. Je li u nekoj komunikaciji u lokalu, ne znam, želio se s nekim naći", rekao je Periš.

On je uvjeren da njegov sin nije namjerno skočio u Savu.

"On sigurno nije skočio u vodu. Kao roditelj mislim da apsolutno nije skočio u vodu. Je li se mogao okliznuti, je li mogao, ako je preskočio onu ogradu, doskok bi bio na jednoj kosini koja je možda i pod 60 stupnjeva kosa. Je li mogao tu skliznuti, udariti se... ... Ali, da je namjerno skočio u vodu, u to apsolutno ne vjerujem. Jer da je zbog nekakvih razloga želio skočiti u vodu, to je mogao napraviti i ispred samog lokala iz kojeg je izašao. Tako da meni to apsolutno nije ni na kraj pameti i dopustite mi da kao roditelj kažem da u to ne vjerujem", rekao je Periš.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije