Nemojte se iznenaditi: Hrvatskom će patrolirati policajci iz Kine

Anadolija
Nemojte se iznenaditi: Hrvatskom će patrolirati policajci iz Kine
Arhiv / Ilustracija

Sigurnost tokom turističke sezone jedna je od najvažnijih zadaća hrvatske policije jer turisti ne biraju samo lijepe, već i sigurne destinacije. Upravo stoga, prije 13 godina, u okviru projekta “Sigurna turistička sezona“ pokrenuta je inicijativa saradnje hrvatske policije s policijama drugih europskih država kroz upućivanje stranih policijskih službenika u Republiku Hrvatsku tokom turističke sezone, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske.

U sklopu tog projekta u subotu u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića svečano je predstavljeno osam kineskih policijskih službenika i službenica koji su u Hrvatsku došli sa zadaćom da svojim znanjem i prisutnošću pridonesu sigurnoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj.

Zajedno s hrvatskim kolegama moći će ih se sresti na ulicama četiri policijske uprave: dubrovačko-neretvanskoj, ličko-senjskoj, zadarskoj i zagrebačkoj.

U zajedničkim će patrolama s hrvatskim kolegama kroz direktan kontakt sa kineskim državljanima sigurno pridonijeti njihovom osjećaju sigurnosti, a što u konačnici pozitivno utiče na percepciju rada policije te ujedno potvrđuje činjenicu da je Hrvatska ne samo interesantna turistička destinacija, nego i 'pouzdan domaćin' sa sigurnosnog aspekta, naveli su iz MUP-a Hrvatske.

“Na svečanosti predstavljanja policajaca iz Narodne Republike Kine, uz glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, sudjelovali su i veleposlanica NR Kine u Republici Hrvatskoj Xu Erwen, pomoćnica ministra turizma Olivera Šarić, glavna tajnica MUP-a Sandra Šimić Petrinjak, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, zamjenik direktora Službe za međunarodnu suradnju MUP-a NR Kine Tan Jun, izaslanica gradonačelnika grada Zagreba Irena Cajner Mraović te načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić“, istakli su iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije