Nema promjene o pitanju Kosova

Radiosarajevo.ba
Nema promjene o pitanju Kosova

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Pragu da srpska strana ne može da promijeni svoju ustavnu poziciju o pitanju Kosova za šta ima podršku ogromne većine građana.

"Jedan od uslova koje srpska strane ne može da izmeni je da promeni svoju ustavnu poziciju po pitanju Kosova", rekao je Jeremić, naglasivši da to nije samo zbog Ustava Srbije, već i zbog moralne, istorijske i istorijske obeveze Vlade Srbije da ovu poziciju drži.

Jeremić je poslije razgovora sa češkim kolegom Karelom Švercenbergom naglasio da se otvorena pitanja, uključujući i pitanje Kosova, moraju rješavaju na putu ka Evropi dijalogom, te da bi bilo pogrešno zaustavljati proces evropskih integracija bez obzira na neslaganje o nekim pitanjima.

"Verujem da postoji put kojim možemo zajedno da koračamo ka rešavanju svih otvorenih problema na zapadnom Balkanu'', rekao je Jeremić i dodao da je proces integracija veoma važan za sve koji žive na zapadnom Balkanu jer donosi direktnu korist.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije