Nema dogovora na sastanku u bazi KFOR-a

Radiosarajevo.ba
Nema dogovora na sastanku u bazi KFOR-a

Sastanak komandanta KFOR-a Erharda Buhlera i Borka Stefanovića sinoć je završen, ali Stefanović nije dao izjavu medijima i rekao je da će sve biti poznato u petak. Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović potvrdio je da je dogovor da niko tokom večeri ne daje izjave. 

Međutim, kako prenosi B92, predsjednik opštine Zvečan Dragiša Milović kaže da na sinoćnjem sastanku Borka Stefanovića i Erharda Bilera nije bilo dogovora i da se razgovor nastavlja danas. 

Rekao je ovo Milović okupljenim Srbima koji već 11-tu noć dežuraju na barikadi u Rudaru kod Zvečana, te dodao: "Da smo imalu nešto dobro da vam kažemo već bi tu vest imali", kazao je on.

"Borko Stefanović je zaista bio optimista, ali dogovora nije bilo", rekao je Milović nakon sastanka pregovaračkog tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borka Stefanovića i komandanta Kfora Erharda Bilera, koji je završen kasno sinoč u 23 sata. 

Potsjetimo, sastanak je počeo nešto prije 18 sati u bazi Noting hil nadomak mjesta Lešak, a uoči početka sastanka vladao je optimizam da su dogovori o rješavanju krize na sjeveru Kosova sve bliži i očekivalo se da će biti definirani i posljednji detalji sporazuma sa KFOR-om. 

Pregovori će biti nastavljeni danas, a barikade će ostati do konačnog rešenja, rečeno je agencijama s lica mesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije