Nema djece u Thompsonovim Čavoglavama, zatvara se škola

Radiosarajevo.ba
Nema djece u Thompsonovim Čavoglavama, zatvara se škola
Arhiv / Marko Perković Thompson

U školske klupe u Šibensko-kninskoj županiji u ponedjeljak će sjesti ukupno 846 prvačića. U odnosu na lani, čak ih je 71 manje, pa se neslavni trend očite depopulacije i sve manjeg broja učenika nastavio i ove godine.

Ta brojka još je veća kada se posmatraju škole izvan Šibenika, piše Slobodna Dalmacija. Navode da za oko zapinju podaci koje je objavilo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, prema kojima Šibensko-kninska županija drži i jedan neveseli rekord. Ima najviše podružnih škola u Hrvatskoj, čak 20 posto, u kojima ove jeseni neće biti učenika u prvom razredu. Od ukupno 30 područnih škola, u njih šest prvi razredi ostat će prazni!

Navode da je najgora situacija u Čavoglavama. Tamo, naime, već četiri godine nema novoupisanih učenika. Još je lani imala jednog učenika, ali je on sada peti razred i od jeseni mora putovati u matičnu školu u Drniš. Podružna škola u Čavoglavama tako će za koji dan umjesto školskog zvona i dječje cike dobiti ključ u bravu. Više pročitajte na sljedećem linku.

Napominjemo, Čavoglave su prvi i najveći Thompsonov hit u kojem je on, kao i u još nekim pjesmama huškački nastrojen i slavi hrvatske fašiste, odnosno ustaše.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije