Navijaču na utakmici u ruci eksplodirala zvučna bomba, osam povrijeđenih

Radiosarajevo.ba
Navijaču na utakmici u ruci eksplodirala zvučna bomba, osam povrijeđenih

Najmanje osam osoba je ozlijeđeno, među kojima jedna teže u eksploziji zvučne bombe tokom prve ovosezonske utakmice Prve makedonske lige, u Bitoli, između fudbalskih klubova Pelistera i Vardara, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije saopćeno je da su snage sigurnosti na gradskom stadionu u Bitoli, iz sigurnosnih razloga nekoliko minuta prije kraja utakmice nastojale omogućiti izlazak gostujućih navijača Vardara. Tom prilikom došlo je do eksplozije.

Kako se navodi u saopćenju, jedna osoba iz navijačke grupe "Komiti" fudbalskog kluba Vardar iz Skoplja, aktivirala je eksplozivnu napravu. Tom prilikom je ozlijeđeno ukupno osam osoba među kojima jedna teže. Ozlijeđenima je prva pomoć ukazana na stadionu.

Navijaču Vardara tokom aktiviranja zvučna bomba je eksplodirala u ruci, koja mu je raznijela ruku.

Nakon ukazane prve pomoći teže ozlijeđena osoba prebačena je u glavni grad Skoplje dok je ostalih sedam ozlijeđenih lica prevezeno u bolnicu "Dr. Trifun Panovski" u Bitoli.

U saopćenju je također, navedeno da je vezano za slučaj nekoliko osoba već saslušano, te da će protiv četiri osobe zbog "napada na snage sigurnosti" biti pokrenut krivični postupak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije