Nastavnik optužen da je na času davio dječaka

1
Nastavnik optužen da je na času davio dječaka
Arhiv / Ilustracija

Nastavnik historije iz Osnovne škole „Gojko Drulović“ u Radoinji kod Nove Varoši optužen je da je nasred časa uhvatio za vrat učenika sedmog razreda i davio ga naočigled cijelog odjeljenja. Kako piše Telegraf.rs, njega je u petak policiji prijavio otac dječaka Milija Bjelić.

U školi kažu za Telegraf.rs da je danas tim povodom saslušano i dvoje đaka, koje je otac dječaka predložio kao svjedoke.

"Oni su saslušani u prisustvu roditelja i policije. Protiv nastavnika je pokrenut disciplinski postupak i on je udaljen sa nastave dok se postupak ne završi", navode u školi.

Pjesma Eurovizije 2024 | Sjajna noć u Švedskoj: Dobili smo prvih 10 finalista Eurosonga 2024

Pjesma Eurovizije 2024 | Sjajna noć u Švedskoj: Dobili smo prvih 10 finalista Eurosonga 2024

Oni dodaju da je odmah u petak, kada je slučaj prijavljen, razredni starješina održao čas na kojem je razgovarao sa učenicima o incidentu.

"Obavijestili smo i Tim za nasilje, a dalje mjere škole zavisit će od toga kako se završi postupak", poručuju u školi.

Otac Milija Bjelić je izjavio da očekuje od škole, policije i tužilaštva da preduzmu sve zakonom propisane mjere protiv nastavnika i najavljuje privatnu tužbu.

"Uhvatio je šakama mog sina za vrat i stezao ga, potom i gurnuo. Dijete je doživjelo pravu traumu. Očekujem reakciju škole, policije i tužilaštva, zahtijevam da preduzmu sve potrebne mjere protiv nastavnika, kojeg ću i ja privatno tužiti i goniti dok stvari ne istjeram na čistac, da se ovako nešto više ne bi nikada dogodilo nijednom djetetu", kaže Milija.

On kaže da je njegov sin na putu ka školi pao i povrijedio nogu, te da je na čas historije došao bez napisanog domaćeg zadatka.

Također, radnici Centra za socijalni rad u Novoj Varoši obići će školu u Radoinji i o događaju od petka razgovarati sa učenicima, a obaviještena je i prosvjetna inspekcija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije