I nastavnica iz Srbije sa suprugom stavljena u karantin zbog koronavirusa

Radiosarajevo.ba
I nastavnica iz Srbije sa suprugom stavljena u karantin zbog koronavirusa
Foto: EPA-EFE / Ilustracija / Koronavirus

Jasmina Jovanović i njen muž Indijac od utorka se nalaze u bolnici u gradu Goa u Indiji zbog sumnje da muž ima opasni virus iz Wuhana, od kojeg je do sada umrlo 170 ljudi, a oboljelo 7.783.

Srbijanska državljanka od utorka se nalazi u karantinu u gradu Goa u Indiji jer se sumnja da je njen suprug Indijac zaražen opasnim koronavirusom, od koga je do sada umrlo 170 ljudi, a obolelo 7.783, čime je prevaziđen broj slučajeva zaraze u epidemiji SARS pre 16 godina.

Srbijanac stavljen u karantin zbog sumnje da je zaražen koronavirusom

Srbijanski državljanin stavljen je u karantin u utorak u Goi u Indiji, zbog sumnje da je zaražen koronavirusom, javlja ATV. Neimenovani Srbijanac, za kojeg je samo navedeno da je muškarac srednjih godina, nedavno je u Indiju doputovao iz Kine.

Kako saznaje Kurir, i Jasmina i njen suprug su prosvjetni radnici zaposleni u školi u Šangaju, a na more u Indiju su doputovali prošle nedjelje.

Jasminin muž je nakon dolaska u indijski grad Ugjain osjetio bol u grlu i druge simptome virusa, zbog čega se sam javio zdravstvenim vlastima, dok državljanka Srbije nema nikakve simptome.

I muž i žena su hospitalizireani u državnoj bolnici u Ugjainu, gdje su im uzeti brisevi iz grla i nosa koji su poslati na analizu, a rezultati se očekuju danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije