Nastavljeno suđenje grupi Darka Šarića optuženim za šverc 5,7 tona kokaina

Radiosarajevo.ba
Nastavljeno suđenje grupi Darka Šarića optuženim za šverc 5,7 tona kokaina

Pred Specijalnim sudom u Beogradu, nastavljeno je suđenje Darku Šariću i grupi od 38 članova kriminalne organizacije za čije je vođenje optužen, a koji se terete za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu, javlja dopisnik agencije Anadolija.

Na današnjem suđenju, u okviru glavnog pretresa, tužilaštvo je nastavilo sa iznošenjem dokaza uz pomoć kojih bi trebalo da povežu troje optuženih, Bobana Stojiljkovića, Marka Dabića i Aleksandru Mišić sa švercom kokaina.

Priloženi su pisani dokazi, koji potvrđuju boravak Bobana Stojiljkovića i Marka Dabovića, u Sao Paolu, u Brazilu, u dva navrata, u septembru i novembru 2009. godine.

Optuženi Stojiljković na jučerašnjem suđenju je priznao da je bio jednom u Brazilu kako bi pratio trku Formule 1, a nakon spiska putnika koji je priložen kao dokaz, Stojiljković, koji se tereti za učešće u švercu 990 kilograma kokaina, priznao je da je i drugi put boravio u Brazilu. On je naveo da je zaboravio drugi odlazak u Sao Paolo jer, kako kaže, nije mu bio bitan da bi ga zapamtio.
 Zajednički branilac Stojiljkovića i Dabovića, Dejan Lazarević osvrnuo se i na priložene SMS poruke, koje tužilaštvo tumači kao šifrovane i koje bi trebalo da dokažu učešće dvojice njegovih branjenika u pretovaru kokaina u Sao Paolu i rekao da one nemaju nikakve veze sa optužnicom.

Advokat Lazarević je, takođe istakao da, kada je u pitanju Marko Dabović, kojem se sudi u odsustvu, ima dokaze koji pokazuju da je u periodu za koji se tvrdi da je sa lažnim identitetom proveo u Sao Paolu, boravio u Srbiji, ali da će te dokaze pokazati kada za to dođe vreme, u daljem toku suđenja.

Suđenje grupi Darka Šarića za šverc droge nastavlja se sutra pred Specijalnim sudom, u Beogradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije