Nastavlja se potraga za Antonijom Bilić

Radiosarajevo.ba
Nastavlja se potraga za Antonijom Bilić

Potraga za nestalom 17-godišnjom Antonijom Bilić nastavljena je i danas, a policija sa psima ponovno pretražuje uže područje jezera Brljan uz most na Krki.
 
Jučerašnja pretraga nije donijela nikakve rezultate, niti su pronađeni neki konkretni tragovi. Iako je više policijskih pasa nanjušilo nešto kod jezera Brljan uz most na Krki, ronioci još nisu pronašli ništa.
 
Ispumpavanje jezera Brljan počelo je jučer, ali voda se još nije spustila na odgovarajuću nivo za detaljnu pretragu, pa se očekuje da bi to danas moglo da bude završeno, piše Dnevnik.hr.
 
Na dnu jezera je mulj u kojem bi moglo biti zarobljeno tijelo, a s obzirom da je djevojka nestala 7. juna vodostaj rijeke je nekoliko puta padao i povećavao se, tako da ga bez pasa nije moguće otkriti.
 
Drniški vatrogasci ustupili su opremu i ljude za ispumpavanje vode iz tri manja jezera, a isušivanje vrše vatrogasci iz Šibenika uz pomoć radnika Nacionalnog parka Krka.
 
Za razliku od ranije, MUP Hrvatske jučer je imao ograničenu komunikaciju sa novinarima, ograničio je obilazak, snimanje i fotografisanje mjesta potrage, objasnivši da ne žele da ih neko ometa tokom potrage.
 
Četrdesettrogodišnji vozač kamiona Dragan Paravinja priznao je policiji da je ubio Antoniju Bilić i bacio je u rijeku Krku.
 
Paravinja, koji je uhapšen u okolini Srpca 26. juna, nalazi se u zatvoru "Kula" u Istočnom Sarajevu.
 
Maloljetna djevojka nestala je 7. juna, a gubi joj se svaki trag nakon što je, prema izjavama očevidaca, ušla u kamion koji je stopirala.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije