Nastavak rata škaljarskog i kavačkog klana: U sačekuši ubijen Vesko Vukotić

cdm.me
Nastavak rata škaljarskog i kavačkog klana: U sačekuši ubijen Vesko Vukotić

Kotoranin Veselin Vesko Vukotić (69), otac Igora i Jovana Vukotića, koji važe za vođe škaljarskog klana, ubijen je u subotu navečer oko 20.45 časova u Dobroti, potvrđeno je CdM-u iz policije.

Na starijeg Vukotića je u kotorskom naselju Dobrota za sada nepoznata osoba ispalila više hitaca i pobjegla.

"On je transportovan u Opštu bolnicu Kotor radi pružanja ljekarske pomoće gdje je i preminuo usljed zadobijenih povreda", navode u Upravi policije.

Policija intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku napadača.

"Na licu mjesta se vrši uviđaj kojim rukovodi državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Službenici Uprave policije, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju intenzivne aktivnosti na identifikovanju lica koje je počinilo ovo krivično djelo i rasvjetljavanju događaja", kazali su u Upravi policije.

Jovan Vukotić se nalazi u zatvoru u Beogradu gdje je osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, dok je njegov brat Igor u bjekstvu.

Uprava policije je početkom marta ove godine Višem državnom tužilaštvu Podgorici podnijela dopunu krivične prijave Jovana Vukotića (38), zbog sumnje da je pokušao da ubije Tamaru Zvicer iz Kotora.

Tamara Zvicer je supruga Radoja Zvicera, koji je, prema podacima bezbjednosnih službi, jedan od vođa "kavačkog klana".

Crna Gora raspisala je međunarodnu potjernicu za Kotoraninom Igorom Vukotićem koji se sumnjiči da je bio na čelu kriminalnih grupa koje su pripremale više krivičnih djela.

Igor Vukotić se dovodi u vezu sa grupom Nikšićanina Ranka Radulovića koji je optužen za planiranje ubistava policijskih funkcionera, ali i pripadnika suprotsavljenog kavačkog klana.

Braća Jovan i Igor Vukotić, bili su meta više napada u Kotoru i Beogradu.

U Dobroti, 2008. godine, kod šanka "Malibu", na BMW Jovana Vukotića ispaljeno je nekoliko hitaca iz automatskog oružja.

Na kuću njihovog oca Veska u avgustu 2013. godine bačena je kašikara.

Škaljarski klan poznat je po ratu sa kavačkim klanom, u kome je do sada, na obije strane, u Crnoj Gori i Srbiji, gdje imaju bliske saradnike, ubijeno više od 30 osoba.

Rat ova dva klana je počeo krajem 2014. kada je u španskoj luci Valencia nestalo 300 kilograma kokaina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije