Nasilnik upao u Sigurnu kuću i ranio troje ljudi

Radiosarajevo.ba
Nasilnik upao u Sigurnu kuću i ranio troje ljudi

U napadu u Sigurnoj kući u Beogradu danas oko 12 sati povrijeđene su tri osobe, među kojima i jedanaestogodišnji dječak koji je pokušao odbraniti svoju majku, javlja Tanjug.

Napadač je S.K. (44) bivši suprug jedne od žena koji je nasilno ušao u kuću i nekoliko puta je ubo nožem.

Napadač je uhapšen, i kako je saopšteno iz MUP-a, njemu se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

Povrijeđenima je ukazana ljekarska pomoć u Urgentnom centru i Ortopedskoj bolnici na Banjici i niko nije životno ugrožen, kažu u MUP-u.

Koordinatorka Sigurnih kuća u Beogradu Vesna Stanojević je za Tanjug precizirala da je muž jedne od štićenica preskočio ogradu i ušao u Sigurnu kuću, gdje je napao suprugu, koja se dva i po mjeseca nalazi u toj ustanovi sa djetetom.

Dijete i ostale štićenice pokušale su da ga spriječe u napadu, ali je on i njih povrijedio. Tom prilikom, kako je saopštio MUP, povrede su zadobile bivša supruga, njihov maloljetni sin i još jedna štićenica.

Napadač je uspio pobjeći sa lica mjesta, ali je brzom intervencijom policije uhvaćen. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, a uz krivičnu prijavu biće priveden nadležnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, saopšteno je iz MUP-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije