Naručio sladoled u Dubrovniku pa zamalo pao u nesvijest kada je vidio račun

7
Radiosarajevo.ba
Naručio sladoled u Dubrovniku pa zamalo pao u nesvijest kada je vidio račun
FOTO: Društvene mreže / Neobičan recept doktora

Je li vam se ikad dogodilo da poželite osvježenje, uredno ga platite i onda poželite - pasti u nesvijest zbog nagomilane mučnine kad vidite ispostavljeni račun!

To se dogodilo jednom posjetitelju Dubrovnika, koji je svoje zaprepaštenje, pogledavši uredno plaćen račun za sladoled za sebe i društvo, podijelio na društvenim mrežama.

"Svugdi san bia, al‘ ovoliko nikad sladoled nisan platia... WTF", napisao je, a prenosi Slobodna Dalmacija.

EURO 2024 | Uživo iz Dortmunda s utakmice Europskog prvenstva: Njemačka - Danska 1:0

EURO 2024 | Uživo iz Dortmunda s utakmice Europskog prvenstva: Njemačka - Danska 1:0

Spomenuti gost u Dubrovniku, po rječniku očito Dalmatinac, prema objavljenom faksimilu računa četiri kugle sladoleda platio je ukupno 15,60 eura (30,51 KM) , odnosno po 3,90 eura (7.62 KM) svaku.

Skala je na startu turističke sezone na hrvatskom Jadranu podignuta ekstremno visoko, na nivou svjetskog rekorda i upisa u Guinnessovu knjigu. Može li ovo neko oboriti? Šta još treba staviti u sladoled ili promijeniti u načinu proizvodnje za srušiti ovaj rekord, osim svima dobro poznatih regularnih sastojaka, ne računajući one ekscentrične sladoledne kombinacije obogaćene zlatnim listićima i kapljicama superskupih šampanjaca te decenijama starih viskija?

Koliko košta sladoled u Dubrovniku?
Foto: Screenshot / Instagram: Koliko košta sladoled u Dubrovniku?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Najnovije