Naređena istraga o incidentu u kojem je pretučen Andrej Vučić

Radiosarajevo.ba
Naređena istraga o incidentu u kojem je pretučen Andrej Vučić

Ministar za unutarnje poslove Srbije Nebojša Stefanović naredio je provođenje istrage o incidentu u kojem je pretučen brat premijera Srbije Andrej Vučić. Također, pripadnici Žandarmerije koji su sudjelovali u njemu vjerovatno će biti suspendirani do završetka istrage. 

"U konsultacijama sa zapovjednikom Žandarmerije i direktorom policije naredio sam provođenje istrage. Imat ćemo izvještaj što se dogodilo i vjerovatno ćemo suspendirati te ljude do završetka istrage. Samo moramo identificirati, na osnovu snimka, svakog ko je u njemu sudjelovao", rekao je Stefanović novinarima i istaknuo da će se MUP truditi da sve slične slučajeve riješi, javlja Fena.

Stefanović nije želio otkrivati detalje u vezi s incidentom koji se dogodio u nedjelju tokom Parade ponosa, navodeći jedino da je riječ o jedinici iz Niša, a da će sve ostale informacije dati kada bude završena kompletna istraga.

"Ne mislim da postoji opravdanje za onakvo ponašanje. Iz snimka se vidi da oni prekoračuju upotrebu sile prema licima koja prema njima ne primjenjuju takvu vrstu sile i za to nema opravdanja", rekao je Stefanović. 

Stefanović je rekao da želi imati sve informacije o tom incidentu, izjave svih sudionika, poslije čega može izaći u javnost, a sve ostalo bi na neki način utjecalo na istragu. 

"Nisam mogao vjerovati da imamo jedinicu koja je sebi dala za pravo da bilo koga na takav način istuče, da oni koji trebaju čuvati red i mir tako nešto počine", rekao je ministar Stefanović. 

On je naveo i da će tokom dana biti poznati i svi podaci o tome je li i koliko incidenata bilo, da li je neko privođen tokom nedjeljne Parade ponosa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije