Napadnut advokat osuđenog za ubistvo Đinđića

Radiosarajevo.ba
Napadnut advokat osuđenog za ubistvo Đinđića

Advokat Nenad Vukasović, nekadašnji branilac Zvezdana Jovanovića, optuženog za ubistvo bivšeg srbijanskog premijera Zorana Đinđića, napadnut je jučer oko 19 sati u svojoj kancelariji u Beogradu, kada su mu dva napadača bacili kiselinu u oči.

Upravni odbor Advokatske komore Srbije osudio je danas napad na advokata Nenada Vukasovića, i zatražio da se hitno pronađu krivci. Zatraženo je i da vlasti odmah obezbijede fizičko obezbjeđenje advokatu Vukasoviću jer postoji opasnost da on ponovo bude napadnut.

Crni Peugeot 307 bez tablica, sa zatamnjenim staklima, došao je ispred advokatske kancelarije u Bulevaru kralja Aleksandra 314, izvještava B92, a iz njega su izašla dvojica muškaraca obučeni u crno i sa kapama fantomkama na glavi. Oni su potom upali u Vukasovićevu kancelariju i počeli da tuku advokata, nakon čega su ga polili kiselinom po licu, a zatim pobjegli.

Vukasović je odvezen u Urgentni centar, gdje mu je konstatovan potres mozga i povrede oka usljed kiseline.

Advokat Nenad Vukasović široj javnosti je najpoznatiji po tome što je branio Zvezdana Jovanovića, koji je osuđen zbog ubistva premijera Zorana Đinđića. On je zastupao i druge članove rasformirane JSO, kao što je Branko Berček u predmetu ubistva Ivana Stambolića, a radio je i na slučaju pokušaja ubistva lidera SPO Vuka Draškovića u Budvi i na Ibarskoj magistrali.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije