Napadač na žene u Splitu tvrdi da nije kriv: Priznao da uzima sve droge osim heroina

0
Radiosarajevo.ba
Napadač na žene u Splitu tvrdi da nije kriv: Priznao da uzima sve droge osim heroina
Foto: Printscreen / Uhapšen manijak koji je prebio ženu u Splitu

Aleksandar Nišević, 28-godišnjak iz Gline, osumnjičeni za dvostruki pokušaj ubojstva u Splitu, tvrdi da nije tukao žene.

Negira djelo, iako su oba napada snimile nadzorne kamere.

Sudac istrage odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Nišević je već prijavljivan za široki spektar kaznenih djela, a prije ispitivanja u Državnom odvjetništvu pregledala ga je psihijatrica.

Utvrdila je da je opasan za okolinu.

Nišević se, kako neslužbeno saznaje Dalmatinskiportal.hr., već psihijatrijski liječio. Navodno pati od poremećaja ličnosti. Ipak, utvrđeno je da raspravno ubrojiv jer se inače ne bi pristupilo ispitivanju.

Tokom iznošenja svoje odbrane, govorio je o svom teškom životu, a posebno je sve prisutne začudila jedna njegova rečenica.

"Mene se ne tiče tko je na onim snimkama, ja ću dokazati da to nisam ja", rekao je u svojoj odbrani, priznajući da uzima sve nedozvoljene supstance osim heroina, piše Slobodna Dalmacija.

Nišević se sumnjiči da je jučer iza sedam sati na Firulama napao 52-godišnju Nevenku Margetu, a pola sata kasnije 40-godišnjakinju pred ulazom u zgradu na Blatinama. Obje žrtve iznenadio je udarcima s leđa, u prvom slučaju bila je to pivska boca, a u drugom kamen. Žene je udarao po glavi.

Nakon napada uhvatio je prijevoz do Srinjina. Tamo je prije par dana odsjeo kod prijatelja. Policija ga je, zahvaljujući pomoći građana, brzo locirala. Pokušao je pobjeći, ali stigao je samo do Podstrane, gdje je uhapšen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije