Horor u Kragujevcu: Pacijent potegao mačetu na ekipu hitne pomoći

1
Radiosarajevo.ba
Horor u Kragujevcu: Pacijent potegao mačetu na ekipu hitne pomoći
Foto: Pixabay.com / Mačeta/Ilustracija

U kragujevačkom naselju Ždraljica jutros oko devet sati došlo je do incidenta javljaju srbijanski mediji. Pacijent je potegao mačetu na ekipu Hitne pomoći koja je po pozivu došla da mu pruži pomoć.

"Hitna pomoć je u 8.45 primila poziv da se pacijent u naselju Ždraljica nalazi bez svesti i ubrzo stigla na teren gde mu je ukazana prva pomoć, a jednom trenutku pacijent se osvestio, uzeo mačetu iz susedne prostorije i krenuo u napad na medicinsko osoblje", prenose mediji u Srbiji citirajući agenciju Tanjug.

"Ekipa hitne pomoći iz Kragujevca brzo je izašla iz kuće, tako da, na sreću, nije bilo povređenih", pojasnila je doktorica Gordana Ðokić, direktorica Zavoda za Hitnu pomoć u Kragujevcu.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Srbijanski mediji podsjećaju kako se pacijent zatim zabarikadirao u kuću i prijetio samoubistvom. Ubrzo je na lice mjesta stigla policija i pregovarački tim koji pokušavaju da riješe situaciju koja se od jutros dešava u Kragujevcu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije