Naložena ekshumacija tijela Muamera Zukorlića

3
Radiosarajevo.ba
Naložena ekshumacija tijela Muamera Zukorlića
Foto: Sandžak Press / Muamer Zukorlić

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru naložilo je ekshumaciju tijela Muamera Zukorlića, u sklopu istrage o utvrđivanju uzroka njegove smrti, saznaje novopazarski radio Sto plus.

Tužilaštvo je u ponedjeljak zadužilo predmet i postupa po krivičnoj prijavi koju je Republičkom javnom tužilaštvu Srbije podnio Zukorlićev sin, Usame.

On je ovoj instituciji predao i laboratorijske nalaze koji, kako je ranije rekao, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.

Kod Sarajeva uhapšene tri osobe zbog nestale djevojčice Danke (2): 'Tražili 50.000 maraka'

Kod Sarajeva uhapšene tri osobe zbog nestale djevojčice Danke (2): 'Tražili 50.000 maraka'

"U sklopu istrage uzeta je izjava od Usame Zukorlića, a potom i dat nalog da se izvrši ekshumacija tijela pokojnog Muamera Zukorlića, sa čim se porodica saglasila. Tačan dan ekshumacije još uvijek nije poznat, ali će biti vrlo brzo", rečeno je tom radiju u Višem javnom tužilaštvu.

Usame Zukorlić, koji je naslijedio oca na čelu partije, u obraćanju javnosti rekao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka vjerovatnoća da je Muamer otrovan teškim metalima, a druga laboratorija da je otrovan hranom.

Podsjećamo, Muftija Zukorlić iznenada je preminuo 6. novembra prošle godine. Zukorlić je bio bivši predsjednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. Zukorlić, predsjednik stranke Pravde i pomirenja i poslanik u Skupštini Srbije, bio je kandidat za vrhovnog poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Kao razlog njegove smrti naveden je srčani udar, prenosi N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije