Nakon tragedije u beogradskoj školi: Proglašena trodnevna žalost u Srbiji

Radiosarajevo.ba
Nakon tragedije u beogradskoj školi: Proglašena trodnevna žalost u Srbiji
FOTO: AA / Osnovna škola Vladislav Ribnikar u Beogradu

Vlada Srbije proglasila je trodnevnu žalost u Srbiji zbog današnje tragedije u školi u Beogradu.

Ministar prosvjete Branko Ružić rekao je na konferenciji za novinare da će trodnevna žalost trajati od petka, 5. maja, do nedjelje, 7. maja.

Prema njegovim riječima, nastava zbog ovog tragičnog događaja u popodnevnoj smjeni danas neće biti održana, a od sutra će otpočinjati sa minutom šutnje.

Bebek otvoreno o odnosu s Bregovićem:  'Ne želim se pridružiti. Idemo svaki svojim putem'

Bebek otvoreno o odnosu s Bregovićem: 'Ne želim se pridružiti. Idemo svaki svojim putem'

Srbijanski ministar Ružić uputio je saučešće povodom, kako kaže, najveće tragedije koja je zadesila Srbiju i njen obrazovni sistem u novijoj historiji.

"Ovaj bestijalni čin se prvi put desio u našoj istoriji. Osmoro djece je, nažalost, izgubila život i radnik obezbjeđenja. Djecu roditeljima niko ne može da vrati", rekao je Ružić na vanrednoj konferenciji za novinare.

MUP zvanično potvrdio: U Beogradu ubijeno osmoro djece i radnik obezbjeđenja, 7 ranjenih

MUP zvanično potvrdio: U Beogradu ubijeno osmoro djece i radnik obezbjeđenja, 7 ranjenih

Ružić je zahvalio zdravstvenim radnicima koji su zbrinuli ranjene i rekao da se svi mole Bogu za hospitalizovane (šest učenika i nastavnicu).

Podsjetimo, u jutarnjim satima srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Maloljetnik K. K. (14) koji je izvršio ovaj zločin, učenik je ove škole i on je pronađen i uhapšen u dvorištu škole. Objavljeni su i inicijali ubijene djece.

U holu škole su zatečena tijela ubijenih đaka A. B, B. A. i S. N, i radnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića.

U učionici u prizemlju, u kojem je bilo odjeljenje VII/2, čiji je učenik osumnjičeni, ubijeni su đaci A. D, K. M, M. A, E. K. i A. Č.

Dječak je također teško ranio Tatjanu Stevanović (1970), nastavnicu historije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije