Nakon suše - u Zadru potop

Radiosarajevo.ba
Nakon suše - u Zadru potop
/ Foto: Pixell za Net.hr

Prvi put nakon gotovo pola godine u Zadru, gradu na hrvatskoj obali pala je velika količina kiše - 90 litara po kvadratnom metru, javljaju hrvatski mediji.

Nakon samo nekoliko sati kiše i nekoliko minuta tuče, zadarski vatrogasci imaju pune ruke posla. Poplavljene su ulice, bolnica, podrumi, trgovine, kafići, ribarnica, a nevrijeme je prouzročilo i poteškoće u prometu. Gradonačelnik je zamolio građane da u što manjoj mjeri koriste automobile.

Primljeno je više od 100 poziva za intervencije zbog poplave u gradu i ispumpavanja vode iz različitih objekata. Napravljena je lista prioriteta prema kojoj se izlazi na intervencije.

"Molimo građane za strpljenje. Svaka intervencija je kritična. Bili smo u bolnici, banci, kod Kidriča su plivala neka postrojenja i tako dalje. Spašavamo tamo gdje su ljudima sobe i kreveti. Kada ovo završi, onda idu i podrumi koji nemaju unutra nekakve eventualno vrijedne stvari", kazao je zapovjednik JVP Zadar, prenosi Danas.hr.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije