Nakon vijesti da Vučićev sin ima koronu: Ide li predsjednik Srbije u samoizolaciju?

Radiosarajevo.ba
Nakon vijesti da Vučićev sin ima koronu: Ide li predsjednik Srbije u samoizolaciju?
Foto: EPA-EFE / Aleksandar Vučić

Danilo Vučić (22), stariji sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, zaražen je koronavirusom, potvrdio je njegov otac sinoć na svojem službenom profilu na Instagramu.

Sin Aleksandra Vučića ima koronavirus

null

"Kada je sve počelo, moj Danilo mi je rekao da predaja nije opcija. Moj prvorođenac zaražen je koronavirusom, a klinička slika mu je takva da je primljen u Infektivnu kliniku. Sine, pobedit ćeš ti to. Voli te tata, svi te volimo", naveo je Vučić na Instagramu, ne iznoseći druge detalje.

Vučić ima još dvoje djece, Vukana i Milicu. Danilo je Vučićev sin iz prvog braka. 

Sin Aleksandra Vučića - undefined

Instagram: Sin Aleksandra Vučića

Za sada nije objavljeno hoće li srbijanski predsjednik morati u samoizolaciju zbog bliskih kontakata sa svojim starijim sinom.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, kazao je da je Danilo zaražen koronavirusom i zbog kliničke slike hospitalizovan na Infektivnoj klinici u Beogradu. 

"To dete nije išlo da krši policijski čas, već je bilo volonter, pakovao je pakete i obilazio penzionere. Delio je, i sada deli, sudbinu svog naroda", rekao je ministar i dodao:

Želim da poručim svom drugu Danilu da se drži, on je veliki momak i hrabar dečko. Uvek je pokazivao veliku ljubav prema svom narodu i pamtim kada je, kao mali, na Gazimestanu u nekim trenucima bio hrabar baš kao svoj otac. Nadam se da će brzo ozdraviti i izaći". 

U Srbiji je već neko vrijeme na snazi vanredno stanje, a zbog korona krize na ulice je izašla i vojska.

Prema podacima koji su objavljeni u četvrtak, od početka epidemije u toj je državi od COVID-19 preminulo 65 ljudi, a zaraženo ih je ukupno 2.666.

Na bolničkom liječenju je njih 2.483, od kojih 112 na respiratorima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije