Bivši obavještajac pronađen mrtav, prije nekoliko dana ispitan u USKOK-u

0
Radiosarajevo.ba
Bivši obavještajac pronađen mrtav, prije nekoliko dana ispitan u USKOK-u
Foto: Telegraf / Toni Matas

Bivši šef zadarskog centra SOA-e Toni Matas pronađen je jučer mrtav u automobilu u blizini Knina.

Informaciju je Telegramu potvrdila glasnogovornica Hrvatske pošte Jo Kempen, gdje je Matas nakon obavještajne karijere bio zaposlen na poziciji direktora korporativne sigurnosti.

Prema neslužbenim informacijama Telegrama, Matas je pronađen prostrijeljene glave, a kraj njega se nalazio malokalibarski pištolj.

Također, neslužbeno - među tragovima na mjestu događaja pronađeno i Matasovo oproštajno pismo u kojem se spominje pritisak kojem je bio izložen zbog svoje uloge u aferi s Josipom Rimac.

Telegram navodi i da je Matas prije nekoliko dana bio na ispitivanju u USKOK-u.

Prema riječima njegovih poznanika još u subotu otišao je prema lokalnom lovištu provjeriti postavljene kamere za divljač, a kada se nakon toga više nije javljao, pokrenuta je potraga.

Toni Matas svojedobno je bio Karamarkov kandidat za direktora SOA-e u vrijeme premijerskog mandata Tihomira Oreškovića, a spominje ga se i u aferi Vjetroelektrane.

Kako je Jutarnji list pisao prošle godine, Josipa Rimac je oko “bube” koju je pronašla u svom automobilu razgovarala s Matasom i poduzetnikom Josipom Pleslićem.

Jutarnji je pisao da je moguće da su upravo oni poslali ljude, navodno iz jedne detektivske agencije, da pregledaju auto Josipe Rimac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije