Nakon što je mladunče lava uhvaćeno kod Budve: Evo u kakvom je stanju

0
Radiosarajevo.ba
Nakon što je mladunče lava uhvaćeno kod Budve: Evo u kakvom je stanju
Foto: Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore / U dobrom stanju

Mladunče lava koje je nakon višednevne potrage pronađeno u okolini Budve, nalazi se u dobrom stanju.

Za dalji boravak u Crnoj Gori do njegove konačne deportacije traži se riješenje koje neće biti finansijski teret za građane, kažu iz Agencije za zaštitu životne sredine, prenosi Tanjug.

Iz Agencije su rekli da je u azilu za mačke i pse, gdje je mladunče lava privremeno smješteno, nakon pregleda nizozemskih i njemačkih stručnjaka iz organizacije "Four Paws".

Mbappe u 90. minuti stavio tačku na utakmicu: PSG je u polufinalu Lige prvaka

Mbappe u 90. minuti stavio tačku na utakmicu: PSG je u polufinalu Lige prvaka

Ustanovljeno je da se radi o mužjaku starosti oko pet mjeseci, koji trenutno ima 29 kilograma i dobrog je zdravstvenog stanja.

Mladunče je danas primilo i vakcinu protiv bolesti divljih životinja, saopćili su iz Agencije za zaštitu životne sredine, prenosi RTCG.

Iz ove agencije pozvali su sve društveno odgovorne kompanije da pomognu pri ishrani i smještaju lava u vidu donacija u hrani, građevinskom materijalu za ostvarivanje adekvatnog ambijenta, kako bi se lav u potpunosti oporavio i njegov život u Crnoj Gori bio prihvatljiv do pronalska staništa koje je za lavove i predviđeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije