Nakon otkrića novinara Indexa smijenjena šefica Radiologije Dijana Zadravec

3
Radiosarajevo.ba
Nakon otkrića novinara Indexa smijenjena šefica Radiologije Dijana Zadravec
Foto: FAH / Dijana Zadravec

Prof. dr. Dijana Zadravec više nije šefica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice.

To je odlučio v. d. direktora te, druge po veličini bolničke ustanove u Hrvatskoj, prof. dr. Zoran Vatavuk, javlja Index.

"Vođenje tog zavoda od strane prof. Zadravec u proteklom razdoblju rezultiralo je ozbiljno narušenim međuljudskim odnosima što je dovelo do velikog odljeva kadrova iz naše ustanove. Takvo daljnje stanje je neodrživo, prije svega, zbog ugrožavanja redovitog pružanja usluga pacijentima, ali i daljnjeg urušavanja radiološke djelatnosti u bolnici. Uz to, eskalacija sukoba prešla je granice naše ustanove, sukobi i međusobne optužbe u javnosti nanose nemjerljivu štetu KBC Sestre milosrdnice i svim zaposlenicima“, izjavio je Zoran Vatavuk i dodao da je tokom proteklih dana obavio veliki broj pojedinačnih i skupnih razgovora sa zaposlenicima, posebno s onima čiji je rad apostrofiran proteklih dana.

Saopćenje ove bolnice prenosimo u cijelosti:

"Želio je, kako ističe, u neposrednom kontaktu sa zaposlenicima čuti svakoga od njih i osobno se uvjeriti u činjenično stanje i vidjeti gdje su žarišta problema i kojim putem krenuti prema rješenjima. Uz to, dobio je i izvješća Povjerenstva za unutarnji nadzor, mišljenje Glavnog radničkog vijeća, te čuo razmišljanja Stručnog povjerenstva bolnice. Sva ta izvješća i mišljenja su savjetodavnog karaktera i imaju za cilj pomoći ravnatelju kod donošenja odluka.

Dosadašnjoj predstojnici Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju prof. dr. Dijani Zadravec v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice prof. dr. Zoran Vatavuk uručio je odluku o razrješenju s funkcije, te je, do imenovanja nove predstojnice ili predstojnika zavoda, osobno preuzeo vođenje tog važnog dijela bolničkog sustava", navodi se u saopćenju ove bolnice.

Prošla su tačno 24 dana otkako je Index prvi otkrio aferu oko Dijane Zadravec i mobingiranja djelatnika kojima je nadređena.

Ovaj portal pvrije saznao i objavio da je Kliniku u samo 15 dana napustilo troje radiologa upravo zbog nje.

Potom su i sadašnji i bivši djelatnici Vinogradske odlučili istupiti u javnost.

Index je prvi objavio da su sadašnji zaposlenici, njih 17, prijavili Zadravec za mobing, dok je 11 bivših djelatnika napisalo pismo, koje je Index prvi dobio, a u kojem jasno objašnjavaju razloge zašto su dali otkaz zbog Dijane Zadravec.

O tome da ih Zadravec mobingira za Index su progovorili i dr. Karolina Bolanča Čulo s Klinike za tumore i dr. Vladimir Kalousek, neuroradiolog iz Vinogradske, pa se brojka onih koji su javno progovorili o mobingu koji vrši Zadravec, popela na 30.

Ostatak teksta čitajte na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije