Nakon nestanka djevojčice: Na Facebooku tražili otkup za otetu Tijanu pa onda izbrisali stranicu

Radiosarajevo.ba
Nakon nestanka djevojčice: Na Facebooku tražili otkup za otetu Tijanu pa onda izbrisali stranicu

Nakon što je sinoć na društvenoj mreži Facebook napravljena grupa “Tijana Jurić – Kako doći do nje?“ na kojoj su bili napisani “uslovi pod kojima će pustiti” navodno otetu djevojčicu, policija je na tragu osobama koje su postavile bizarnu stranicu, a prema operativnim podacima s terena, u pitanju je morbidna šala, piše Telegraf.

Podsjećamo, 15-godišnja Tijana Jurić iz Subotice nestala je u noći s petka na subotu. Posljednji put viđena je na fudbalskom turniru u sportskom centu u Bajmoku nakon čega joj se gubi svaki trag. Pronađena je samo njena bijela tenisica, i to u isušenom kanalu u naselju.

Nakon njenog nastanka na postavljenoj Facebook stranici pisalo je slijedeće:

"Želimo u zamjenu za Tijanu Jurić milion dinara, ona je trenutno na bezbjednom mestu, ako u roku od 7 dana ne dobijemo pare, polako ćemo krenuti da je mučimo. Novac treba biti uplaćen na slijedeći žiro račun: 160-335001-90. Očekujte nove slike s lica mjesta, Vaši otmičari. Pozdrav", pisalo je, a isti tekst napisan je na mađarskom, engleskom, albanskom i francuskom jeziku.

Međutim, nešto kasnije na stranici je osvanulo izvinjenje.

"Izvinjavamo se zbog neprijatnosti. Samo smo željeli da privučemo pažnju javnosti. Svim srcem uz Tijanu Jurić", bilo je napisano na ovoj stranici. Međutim, nakon nekoliko minuta cijela stranica izbrisana je s Facebooka i više joj se ne može pristupiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije