Nakon lančanog sudara kod Niša: Izvlačenje putnika i automobila

Anadolija
Nakon lančanog sudara kod Niša: Izvlačenje putnika i automobila
Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije Nebojša Arsov apelovao je danas na sve vozače, da zbog loših vremenskih uslova, bez prijeke potrebe ne kreću na put, a da oni koji se na putovanje ipak, odluče koriste neophodnu zimsku opremu.

Aresov je precizirao da je na dijelu autoputa kod Niša došlo do potpune obustave saobraćaja, zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dijelu od Prokuplja ka Nišu, u kojoj je učestvovalo 35 vozila.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima sve mjere kako bi se što prije obavio uviđaj i vozila uklonila s puta i kako bi se saobraćaj normalizirao", istaknuo je načelnik Uprave saobraćajne policije, prenose iz MUP-a Srbije.

On je apelovao na vozače teretnih vozila da naprave dnevne i nedjeljne odmore, s obzirom na loše vremenske uslove.

Po nalogu potpredsjednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića pripadnici Žandarmerije upućeni su na dionicu autoputa nedaleko od Niša, kako bi pomogli pripadnicima saobraćajne policije i Sektora za vanredne situacije u izvlačenju putnika i automobila.

Na mjesto gde je došlo do lančanog sudara više vozila izašlo je više od 30 pripadnika niškog odreda Žandarmerije sa neophodnom opremom za prvu pomoć, dekama i vodom.

Povodom predstojećih božićnih praznika, Arsov je upozorio vozače da ne voze pod dejstvom alkohola, da poštuju saobraćajne propise, obavezno koriste neophodnu zimsku opremu, sigurnosne pojaseve i poštuju ograničenja brzine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije