Nakon eksplozija postavljaju dodatni video-nadzor

Radiosarajevo.ba
Nakon eksplozija postavljaju dodatni video-nadzor


Eksplozije koje su se posljednjih dana dogodile u Zagrebu unijele su nesigurnost među Zagrepčane, a akteri su uhvaćeni ponajprije zahvaljujući snimkama s nadzornih kamera.

Stoga, iako nije bilo planirano, projekt 'Velikog brata' ove se godine nastavlja pa će se kamere postaviti na još 50-ak lokacija, piše Danas.net.hr.

Autor projekta i šef prometno-komunalnog redarstva Mato Kraljević kazao je da se krenulo s izradom plana, ali da se već zna da će većina novih kamera pokriti ulice u užem centru grada.

On je istakao kako time žele vratiti i sigurnost na gradske ulice, te napomenuo kako je centar grada 'živ' tokom cijele noći, pa će činjenica da se ulice snimaju spriječiti mnoge u naumu da počine neko kazneno djelo.


Zagreb nakon eksplozije

"Da je policija spojena na kamere, eksplozije ne bi ni bilo"

Iz tog razloga, ovih dana intenzivno se pregovara i s policijom da u svom centru preuzmu slike s kamera kako bi ih mogli svakodnevno koristiti, piše Večernji list.

''Da je policija već spojena na kamere, eksplozije na Trgu ne bi ni bilo ili bi počinitelje uspjeli uhvatiti na licu mjesta. Nama više ne treba opravdanja za njihovo postavljanje jer su ovi posljednji slučajevi dokazali koliko znače'', kaže Kraljević, a piše Danas.net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije