Najnovije informacije: Podudara se snimak Mateja i signal njegovog telefona

1
Radiosarajevo.ba
Najnovije informacije: Podudara se snimak Mateja i signal njegovog telefona
Foto: RAS Srbija / Podudara se snimak Mateja i signal njegovog telefona

Matej Periš (27) nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra. Iz nepoznatih razloga, on je oko 1.20 poslije ponoći istrčao iz kluba "Gotik" u kojem je bio sa društvom i od tada mu se gubi svaki trag.

Prema saznanjima Pinka, jedinice MUP-a su i danas pretraživale Dunav nizvodno od Pančevačkog mosta. Rijeke Sava i Dunav intezivno se pretražuju nakon saznanja da je signal telefona nestalog mladića registrovan pored ograde na Savskoj promenadi, što se podudara sa snimkom na kome se vidi da Matej prilazi ogradi pored rijeke.

Na snimku se ne vidi da se pored njega nalazi još neko što ukazuje na pretpostavku da je on slučajno, odnosno svojom voljom ušao u rijeku Savu. On je, prema pretpostavkama koje za sada postoje, nakon ulaska pokušao da pliva, a onda ga je matica odnijela dalje u Dunav, prenosi Blic.  

Hrvatska ekipa policije se danas vratila u Zagreb. Za sada nije pronađen telefon Mateja Periša. Svi podaci iz istrage se prenose Nenadu Perišu, Matejevom ocu, a potraga će biti nastavljena i sutra, uprkos nepovoljnim uslovima.

Šta se tačno dešavalo kobne noći, niko sa sigurnošću ne zna. Ono što se pouzdano zna jeste da je Matej sa drugarima iz Splita došao do Zagreba, da su tu ostavili svoje automobile i iznajmili kombi kojim su došli do Beograda.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije