Najnovija informacija: Pronađeni ostaci aviona koji je pao u Hrvatskoj

0
Radiosarajevo.ba
Najnovija informacija: Pronađeni ostaci aviona koji je pao u Hrvatskoj
Foto: HGSS / Pripadnici HGSS-a u potrazi za letjelicom

Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je Operativni centar civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite kako je u subotu, oko 12:30 sati, sjeverno od Jezerana, s radara nestao mali avion Cirrus 20, oznake PHYMC, koji je bio na letu iz Maribora prema Puli.

Pronađeni su ostaci aviona, potvrdio je HGSS u 19.25 sati.

Operativni centar civilne zaštite Hrvatske pokrenuo je akciju potrage i spašavanja putnika aviona. 

IGK o negiranju genocida u Srebrenici od strane ambasadora Izraela: 'To je anticivilizacijski čin'

IGK o negiranju genocida u Srebrenici od strane ambasadora Izraela: 'To je anticivilizacijski čin'

Na teren su upućeni djelatnici Službe civilne zaštite Karlovac i Gospić, policijski službenici, članovi HGSS-a - stanice Karlovac, Gospić i Ogulin te vatrogasci DVD-a Brinje, a aktivirana je i Državna intervencijska jedinica civilne zaštite Rijeka i Zagreb.

Prema informacija hrvatskih medija u letjelici su bile tri osobe. Navodno su imali goriva za četiri sata, a planirani let trebalo je da traje sat vremena.

Akcijom potrage i spašavanja koordinira voditelj Službe civilne zaštite Gospić.

''Preko Centra 112 dobivamo dojavu o nestanku sportskog zrakoplova između Jezerana i Modruša. Na teren su odmah upućene HGSS Stanice Ogulin, Gospić, Karlovac i Zagreb sa raspoloživim resursima. Uskoro više informacija'', objavio je HGSS te dodao:

''Prvi timovi su na terenu i dio područja je već pretražen. U potrazi ukupno sudjeluje 40 članova HGSS-a iz četiri Stanice. U pripravnost su stavljene i dodatne snage''.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije