Na odbranu diplomskog rada došao u opancima i sa šajkačom

Radiosarajevo.ba
Na odbranu diplomskog rada došao u opancima i sa šajkačom
Đorđe Bogdanović , student Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, postao je veoma popularan u susjednoj Srbiji nakon što je na odbranu diplomskog rada došao u narodnoj nošnji.

Kako prenosi srbijanski Blic, Bogdanović je pred profesorima branio temu "Škola kao faktor organizacije slobodnog vremena mladih", na samu odbranu došao je odjeven u koporan i jelek, na glavi je nosio šajkaču, a na nogama vunene čarape i pletene opanke.

"Ovim sam pokazao iskrenu pripadnost naciji i korijenima, poštovanje tradiciji i srpskoj kulturi koju pokušavaju da nam zatru", izjavio je ovom prilikom Bogdanović, koji je inače član Kulturno-umjetničkog društva Sevojno, sa kojim predstavlja srbijansku kulturu diljem svijeta.

"Na fakultet me je prijavila i podnijela dokumentaciju moja porodica, jer sam ja u to vrijeme bio na jednom folklornom festivalu u Rumuniji. Sebi i drugovima iz ansambla tada sam obećao da ću diplomirati u nošnji koju sam toga dana nosio", prepričava Užičanin, čijom gestom su bili oduševljeni profesori pred kojima je branio diplomski rad, ali i uposlenici fakulteta.

Za svoj rad i nošnju Bogdanović je dobio desetku i tako je diplomirao, a kaže kako će i na svečanu dodjelu diploma doći u istoj odjeći.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije