Na novoj litiji u Podgorici desetine hiljada ljudi

Radiosarajevo.ba
Na novoj litiji u Podgorici desetine hiljada ljudi
Foto: MCP / Sa skupa

Više desetina hiljada ljudi se okupilo na litiji u Podgorici sa koje je ponovljen zahtjev da se povuče Zakon o slobodi vjeroispovjesti.

Litiju je predvodio mitropolit iz Kijeva Onufrije, a nakon liturgije u Hramu Hristovog vaskrsenja, okupljeni su se uputili u šetnju, a potom razdvojili u dvije kolone, pišu Vijesti.me. 

Manja kolona predvođena sveštenstvom, među kojima je bio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je pošla ka, kako su rekli, Nemanjinoj obali, a ostatak kolone je prošao kroz centar grada i vratio se ispred Hrama.

Sveštenik Predrag Šćepanović rekao je ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja nakon završetka litije da je na litiji učestvovalo minimum 100.000 ljudi. Mediji bliski crnogorskim vlastima su objavili da je bilo manje od 30 hiljada, pozivajući se na nezvanične izvore iz policije, a napomenuli su i da je više hiljada došlo iz drugih gradova Crne Gore.

Šćepanović se zahvalio policiji što im je omogućila da litija prođe bez problema.

Prije početka litije, Amfilohije je rekao da zahtijevaju od premijera i predsjednika Crne Gore da povuku "bezbožni, anticrnogorski, antievropski, antisrpski i antivaseljenski zakon (Zakon o slobodi vjeroispovijesti), radi njihovih obraza."

"I da pobijedi bratska ljubav. Nadamo se da će povući zakon, ako žele da sačuvaju obraz. Ako hoće da izgube obraz i dušu i budu najsramnija grupa koja je vladala Crnom Gorom, onda mogu i tako", poručio je Amfilohije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije