Na jesen usvajanje Zakona o dijaspori i Srbima u regionu

Radiosarajevo.ba
Na jesen usvajanje Zakona o dijaspori i Srbima u regionu

Savjetnik za statusna pitanja u Ministarstvu za dijasporu Srbije Darinka Đuran izjavila je Srni da ovo ministarstvo svakodnevno ulaže napore da poboljša položaj pripadnika srpske dijaspore i Srba u regionu, što bi trebalo da bude obezbijeđeno na jesen, usvajanjem Zakona o dijaspori i Srbima u regionu, koji će im dati više prava.

Ona je dodala da su u Zakonu predviđeni mehanizmi i metode koje će u budućnosti unaprijediti položaj i prava Srba u RS.

Pred početak Devetog sabora srpske omladine i Trećeg sabora Srpske mreže, koji se u BiH od danas do nedjelje, 2. avgusta, održavaju u manastiru Svetog Nikole na Ozrenu, Đuranova je izrazila nadu da će usvajanjem Zakona biti stvoreni formalno-pravni uslovi za podršku Srpskoj mreži i drugim sličnim organizacijama u dijasporu i u regionu.

Koordinator Srpske mreže Zoran Radojičić izjavio je Srni pred početak sabora da je Srpska mreža "ustvari mreža nevladinih, nepolitičkih i pravoslavno-patriotskih organizacija koje djeluje kao humanitarna, prosvjetna, misionarska i duhovna mreža, odnosno mreža svake vrste koja je u određenom trenutku potrebna Srbima".

SRNA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije