Na fotografiji koja je preplavila društvene mreže zapravo uopšte nije Kosta K.

0
Radiosarajevo.ba
Na fotografiji koja je preplavila društvene mreže zapravo uopšte nije Kosta K.
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Radiosarajevo.ba ispred škole u Beogradu

Nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“, društvene mreže su preplavile netačne informacije o počiniocu, o njegovoj porodici, ali i katastrofalne priče o fanovima ovog djela, mahom maloljetnim.

U tim pričama pojavila se i fotografija na kojoj je navodno Kosta K. (14) prije tragedije uslikan sa pozicijom ruku koja oponaša pištolj. Fotografiju se prenijeli mnogi mediji.

Ispostavit će se da na fotografiji se nalazi Rumun Edwin Hotea.

EU i SAD preduzimaju mjere protiv TikToka, gdje je problem?

EU i SAD preduzimaju mjere protiv TikToka, gdje je problem?

Edwin je, kad je primijetio šta se dešava, na svom TikToku objavio da se on nalazi na spornoj fotografiji, da je napravljena 2020. godine, da on nema 14 godina i da nije iz Srbije.

Pozvao je ljude da prijave sve snimke koji koriste tu fotografiju.

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije