Srbija / Na današnji dan ubijen je Zoran Đinđić: Ovaj njegov govor uvijek će se pamtiti

12. 03. 2018. u 11:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na današnji dan navršilo se 15 godina od ubistva bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića.

Đinđić je na vlast došao nakon što je revolucionarno skinut Slobodan Milošević. Nekoliko godina kasnije, tačnije 12. marta 2003. godine izvršen je atentat na Đinđića.

Ubijen je samo četiri dana prije nego što je trebao potpisati novi Zakon o borbi protiv organizovanog kriminala. Nakon što je Đinđić ubijen proglašeno je vanredno stanje u Srbiji i pokrenuta je policijska akcija pod nazivom "Sablja" u kojoj je privedeno više od 11 hiljada ljudi. U okviru ove akcije ubijeni su Dušan Spasojević i Mile Luković Kum vođe Zemunskog klana.

Đinđić je poveo Srbiju ka Europi i veliki broj građana ove države i danas žali za njim. Često je imao upečatljive govore, izuzetno motivirajuće, a ovaj sasvim sigurno spada u jedan od najpoznatijih.

"Nema spavanja. Ne možete vi da budete svetski prvaci, a da spavate. Spavajte pet, šest sati šta vam više treba da spavate. Spavaćete kad budete u penziji. Penzioneri mogu da spavaju. Ako niste u penziji nemojte da spavate. I to je dobro za liniju. Nema subota, nedelja, praznici. Ako hoćete da postignete neki veliki cilj, nema praznovanja. Nema ono - ima 170 slava u Srbiji godišnje. Slavićemo kada pobedimo. Ne možemo mi da pobedimo, a da u vreme treninga slavimo", rekao je između ostalog Zoran Đinđić. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA