Na Badnjak u Dubrovnik uplovio posljednji ovogodišnji cruiser

Radiosarajevo.ba
Na Badnjak u Dubrovnik uplovio posljednji ovogodišnji cruiser

'Oriana' je posljednji veliki kruzer kojim su turisti, uglavnom iz Ujedinjenjog Kraljevstva, stigli u Dubrovnik. Bili su oduševljeni onime što su vidjeli na Stradunu. Dojmilo ih se sve: od uređenja grada, do atmosfere i lijepog vremena po kojem se nikako ne bi dalo zaključiti da je decembar, piše Agencija Anadolija.

"Prelijepo je. Bili smo ovdje prije nekoliko godina na odmoru. Divno je. Upravo smo došli s kruzera i provest ćemo dan u gradu. Sve je lijepo, vrijeme također", kazala je Eva, dodajući kako ovakvo nešto ne postoji u Engleskoj.

Eva objašnjava kako se "u Engleskoj svi u porodici okupe zajedno na Božić, ali ne i na Badnji dan, kako što je to danas u Dubrovniku. Trgovine su još uvijek otvorene, ljudi kupuju poklone, atmosfera je dobra, svi izgledaju sretno, naročito djeca".

Cruiser 'Oriana' britanske brodarske kompanije P&O cruises u Dubrovnik je iz Venecije stigao sa 1680 putnika. Putujući prema sljedećoj luci Palma de Mallorki, turisti sa sobom nose lijepa sjećanja s badnjeg dana na Stradunu, jer lijepo i sunčano vrijeme, turistima je dodatno dočaralo Božićnu priču koju im nudi Dubrovnik uz svoje prirodne ljepote.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije