Senad Nurković pecao, pa ulovio zmiju dužine tri metra

Anadolija
Senad Nurković pecao, pa ulovio zmiju dužine tri metra
/ Anadolija
Profesionalno se bavi muzikom od djetinjstva, kao pjevač solista često putuje sa svojim bendom, a svaki slobodan trenutak Senad Nurković iz Peći na Kosovu koristi za boravak u prirodi.

Kao ribolovac ”specijalista" je za pastrmke, ali kao ljubitelj prirorode bez ikakve bojazni i nesebično druži se i brine o životinjama.

Na fotografijama u svojem albumu vidi se kako rukama drži roj pčela, mladunčad vuka, ježa, sove...Kao strastveni i uspješan lovac uzgajatelj je lovačkih pasa goniča. U svemu što radi ima nesebičnu podršku svoje porodice .

Još prošle godine Senadov rođak je u šumi pronašao ostavljeno lane, ali svoju prisnost i povjerenje, sada već srnadać iskazuje samo prema ”solisti“, kako Nurkovića zovu kolege i prijatelji. 

”Inače nikom ne dâ da mu priđe. Mene je lizao kao što se vidi. Zanimljiv spoj“, kaže Senad objašjavajući da je to primjer kako se čak između ljudi i divljih životinja može izgraditi povjerenje kada postoji iskrena ljubav. 

Senad je porijeklom iz rožajskog kraja, odakle je i većina pripadnika poznate sandžačke familije Nurković, a rođen je i živi u Peći.  Zbog pjevanja često putuje i rado je viđen gost u gradovima širom regije. Sa svojim bendom i dobrim glasom redovno nastupa na skupovima dijaspore u Evropi. 

Na sebe je skrenuo pažnju javnosti kada je prije nekoliko dana objavio fotografiju s ulovljenom zmijom dužine više od preko tri metra. Neki su prokomentarisali da se radi o jegulji, a sudeći prema fotografijama koje je postavio Nurković radi se o vodenoj zmiji, ribaraci ili bjelouški. 

On je ”aždaju“ uhvatio tokom pecanja na rječici Bindži, kod Peći, i kako kaže, nije ga bilo strah. 

"Bila je na drvetu, umalo sam je uhvatio rukom, zatim sam je ja zakačio udicom slikao se i pustio je". Nije mi padalo na pamet da je ubijem jer nije otrovna", rekao je Nurković

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije