Muškarac u bh. susjedstvu napao ženu - ugrizao je za lice. Nije bio hrabar kada je naišao prolaznik

5
Radiosarajevo.ba
Muškarac u bh. susjedstvu napao ženu - ugrizao je za lice. Nije bio hrabar kada je naišao prolaznik
Foto: Printscreen / Nasilje nad ženom u Sremskoj Mitrovici

Dok Bosnu i Hercegovinu pogađa nezapamćeni slučaj femicida, na društvenim mrežama 'osvanuo' je snimak iz Srbije iz kojeg je vidljivo kako slučajni prolaznik spašava ženu od nasilnika koji ju je nasred ulice fizički napao.

Bosnu i Hercegovinu je potreslo stravično ubistvo Nizame Hećimović, koje je 11. augusta počinio njezin partner Nermin Sulejmanović.

Nedugo zatim, novi slučaj femicida zabilježen je u BiH u mjestu Živinice kod Tuzle, gdje je muškarac ubio ženu pa potom počinio samoubistvo.

Znate li zašto Balkan ostaje bez stanovništva?

Znate li zašto Balkan ostaje bez stanovništva?

Zbog velikog porasta porodičnog nasilja, mnoga ženska udruženja organizirale su proteste i mirna okupljanja kako bi upozorile na rastući problem nasilja u porodici te nasilja prema ženama.

U ovom dijelu BiH devet žena zatražilo dozvolu za nabavku i nošenje oružja

U ovom dijelu BiH devet žena zatražilo dozvolu za nabavku i nošenje oružja

Podrška bosanskim ženama je stigla i iz Hrvatske, gdje su organizacije u ponedjeljak, 21. augusta, blokirale ulicu grada Vukovara u Zagrebu i prosvjedovale ispred Ministarstva pravosuđa upozoravajući na manjkavosti zakona koji bi trebao zaštititi žene od nasilja. 

Sada se na društvenim mrežama širi snimak koji prikazuje novo nasilje nad ženama u kojem nije došlo do tragičnog završetka jer je na svu sreću slučajni prolaznik uočio nasilje te otjerao muškarca koji je na ulici fizički napao ženu te ju ugrizao za lice.

Alal vera momčino

Posted by Igor Čobanović on Tuesday, August 22, 2023

"To mi je žena, s njom imam dvoje djece", rekao je nasilnik udaljavajući se nakon intervencije hrabrog čovjeka. "Pa šta?", odgovorila je žena. 

U konkretnom slučaju, nasilje se dogodilo na ulicama Srijemske Mitrovice u Srbiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije