Muškarac koji je autom uletio u K. Mihailovu ulicu tvrdi da se ničega ne sjeća

Radiosarajevo.ba
Muškarac koji je autom uletio u K. Mihailovu ulicu tvrdi da se ničega ne sjeća
U subotu oko sedam sati odvijala se drama u Knez Mihailovoj, glavnoj beogradskoj pješačkoj ulici.

Muškarac, identificiran kao Vlada S. automobilom Ford Focus uletio je u pješačku zonu u Knez Mihailovoj ulici i prema izjavama očevidaca "jurio ljude ne bi li ih zgazio".

Lakše je povrijeđena 21-godišnja djevojka, kao i 31-godišnji vozač koji je prevezen u Urgentni centar. Vozač je uništio i tri bašte kafića. Dijelovi stolica, stolova, saksija, zemlje, krhkotine, tablica nalazile su se na mjestu nesreće.

Vozač je uhapšen nakon što je otpušten iz Urgentnog centra gdje je bio smješten zbog povreda, objavili su su iz Prvog osnovnog tužilaštva, po čijem nalogu je vozaču određeno dvodnevno zadržavanje.

Policija je mladića pokušala da ispita o okolnostima koje su dovele do incidenta, međutim kako Blic, saznaje on je bio u toliko alkoholiziranom stanju da je rekao da se ne sjeća ničega.

Ministar za unutrašnje poslove Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je vozač automobila imao 1,37 promila alkohola u krvi.

U međuvremenu, nakon hapšenja vozača Vlade S. (31), istraga tužilaštva i policije obuhvata i sukob u noćnom klubu Lotos koji bi trebalo da otkrije zašto je pomahnitali vozač u subotu uletio u baštu kafića.

Kako su za Blic potvrdili u Prvom osnovnom tužilaštvu, osumnjičeni će po isteku dvodnevnog zadržavanja biti doveden u kancelariju postupajućeg tužioca, gdje će dati iskaz o nesreći koju je izazvao.

Tužilaštvo je naložilo policiji da prikupi sve neophodne izvještaje o incidentu.

"U sklopu tih predistražnih radnji, policija prikuplja snimke s kamera iz svih okolnih objekata, a ispituju se i svi svjedoci koji su vidjeli kako osumnjičeni razara inventar kafića i povrjeđuje Draganu S. (21). Biće saslušani i oštećeni u slučaju - povrijeđena radnica, ali i vlasnik kafića u Zmaj Jovinoj. Također, očekuju se rezultati alko i narko-testa", kaže izvor iz tužilaštva za Blic.

Prema nezvaničnim informacijama, Vlada S. je prebijen nakon što je izašao iz ovog striptiz-kluba, poslije sukoba sa nekolicinom posjetilaca lokala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije