MUP zvanično potvrdio: U Beogradu ubijeno osmoro djece i radnik obezbjeđenja, 7 ranjenih

Radiosarajevo.ba
MUP zvanično potvrdio: U Beogradu ubijeno osmoro djece i radnik obezbjeđenja, 7 ranjenih
Foto: Telegraf / Pucnjava u školi u Beogradu

U pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubijeno je osmoro djece i radnik obezbjeđenja, dok su šestoro djece i jedan nastavnik škole ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj, kažu u MUP-u Srbije.

"Učenik ove škole K. K. (2009) koji se sumnjiči da je izvršio ovaj zločin pronađen je i uhapšen u školskom dvorištu", navodi se u saopštenju MUP.

"Sve policijske snage su i dalje na terenu i intenzivno rade na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije", navodi se u saopštenju.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

"K.K. (14) je kako se sumnja, rano jutros uzeo pištolj sa pet punih okvira i krenuo u školu. Na ulazu ga je sačekao čuvar sa kojim se posvađao i počeo da šutira smeće. Zatim ga, hladnokrvno upucao", navedeno je u saopštenju MUP-a Srbije.

Uhapšen je odmah nakon pucnjave u školi, u kojoj je upao na čas historije, i u tom kabinetu ubio petoro drugova.

Poznato stanje ranjene djece u napadu u Beogradu

Poznato stanje ranjene djece u napadu u Beogradu

Odličan učenik danas je naoružan tatinim pištoljem došao do škole, pucao u portira zatim u holu ubio tri drugarice, a potom upao na čas historije i tu pucao u nastavnicu.

Na njega su skočili hrabri đaci i oborili ga. Troje djece ranjene je u UKC Tiršova.

Jedno dijete je već na operacionom stolu i ono ima povrede glave i životno je ugroženo.

Podsjetimo, u jutarnjim satima srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Maloljetnik K. K. (14) koji je izvršio ovaj zločin, učenik je ove škole i on je pronađen i uhapšen u dvorištu škole. Objavljeni su i inicijali ubijene djece.

U holu škole su zatečena tijela ubijenih đaka A. B, B. A. i S. N, i radnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića.

U učionici u prizemlju, u kojem je bilo odjeljenje VII/2, čiji je učenik osumnjičeni, ubijeni su đaci A. D, K. M, M. A, E. K. i A. Č.

Dječak je također teško ranio Tatjanu Stevanović (1970), nastavnicu historije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije