MUP Srbije: Zbog droge i oružja uhapšeno 45 osoba

AA
MUP Srbije: Zbog droge i oružja uhapšeno 45 osoba
Foto: AA / Oduzeti droga i oružje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji s nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 45 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Iz MUP-a Srbije navode da je u akcijama zaplijenjeno 23,7 kilograma droge, od čega je 23,3 kilograma marihuane, 40 stabljika marihuane, 262 grama amfetamina, 64 tablete ekstazija, kao i manja količina kokaina, heroina i hašiša.

Na teritoriji Kragujevca otkrivena je laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, dok je na teritoriji Beograda otkrivena laboratorija za proizvodnju ulja kanabisa. Zbog narkotika uhapšeno je 35 osoba, dok su protiv još 35 lica podnijete krivične prijave u redovnom postupku.

"Oduzeto je i 28 pušaka, od kojih su četiri automatske, 26 pištolja, od kojih su jedan automatski i jedan revolver, kao i 3.259 komada municije različitog kalibra. Oduzeto je i 2,5 kilograma eksploziva, oko 200 grama crnog baruta i 241 komad manevarske municije. Zbog oružja je uhapšeno deset osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 29 osoba", saopćio je danas MUP Srbije.

Srbijanska policija je zbog proizvodnje marihuane i trgovine drogom sprovela odvojene akcije u Beogradu, Kragujevcu, Požarevcu, Nišu, Zrenjaninu, Zaječaru, Novom Sadu, Pančevu, Kikindi i Leskovcu.

Zbog ilegalnog posjedovanja oružja i municije u policija je u Pančevu i Kragujevcu privela po dvije i jednu osobu u Novom Pazaru.

Kod privedenih u ovima akcijama, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, policija je pronašla razve vrste pušaka, automata, pištolja, revolvera i veću količinu municije različitog kalibra.

Policija je prilikom pretresa stana u Požarevcu uhapsila G.J. (1982) i od osumnjičenog pronašla i oduzela kratež, lovački karabin, lovačku pušku "pumparicu" marke "Warning boke", vazdušnu pušku, 35 patrona, sedam metaka za lovački karabin, deset komada pištoljske municije, 123 metka različitog kalibra, okvir za pištolj, drvena kutija, šnala za kaiš i lovački nož.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Zbog sumnje da je sinoć, ispred jednog kafića u Beloj Crkvi, udario novinara Stefana Cvetkovića policija je u tom gradu uhapsila S.Z. (rođen 1979. godine).

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu protiv S.Z. će biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo laka tjelesna povreda. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Novinar Cvetković koji je prošlog mjeseca bio nestao, pa pronađen, je za beogradske medije izjavio da ga je metalnom šipkom udario lokalni narko-diler i da je bio osuđivan zbog ranije upućenih prijetnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije